Crisis, what crisis?

Tot ple d'EREs en vies de resolució, la gent amb por a quedar-se a l'atur, les estadístiques empitjorant i l'economia a punt d'entrar en recessió i...n'hi ha que tenen el do de l'oportunitat.
Ho dic per un terratremol informatiu recent: cert treballador de l'administració (no m'atreveixo a qualificar-lo de servidor públic) ha decidit canviar de cotxe, no li val qualsevol model, un de molt econòmic, tant com un seat marbella.Més de 100.000€  han estat emprats en l'adquisició de l'automòbil i el seu corresponent tunejat per dotar-lo de les comoditats inherents a la feina del seu ocupant, és a dir, una tele i un reposapeus de fusta de no sé què, entre d'altres. També és ecològic (més de 200 cv de potència amb una despesa de més de 11 l per 100 Km, molt útils per circular a 80 Km per el famós perímetre anticontaminació de BCN).
L'afer, publicat primer a l'ABC i després a La Vanguardia ha donat lloc a múltiples comentaris, fins i educats, entre el públic general:
a) Algú l'hi a suggerit que vagi en bicicleta, i de passada, reduirà així l'evident excès de pes corporal que ha a anat desenvolupant des de que ocupa el càrrec públic.
b) També se li ha suggerit que es compri un matalàs imflable i que dormi a la feina enlloc de fer 200 Km diaris. Estalviarà en temps, que podrà emprar al servei de Catalunya, i a més estalviarà en dietes: és de suposar que passa els rebuts dels peatges i la despesa de combustible.
c)Algú li ha dit el nom del porc directament.
d)Dins el seu partit,el jovent opinen que això rai, que els que gasten de debò són la casa reial...Es tracta d'un fi exercici d'ironia?.
e) També n'hi han que expressen la seva joia de que algú sense estudis superiors arribi a càrrecs que, teòricament, precissen d'alta qualificació professional i humana.
Ell es defensa adduint que els "extres" del cotxe no són cap caprici personal...
Un parell d'apunts més: sembla que l'ús de cotxe oficial és una pràctica habitual dels alts càrrecs  "nostrats" i que els mola molt. De tots els consellers, només el Sr Saura, ha protestat i s'ha enfrontat directament amb el "susodicho".
A França, i a d'altres països europeus, els polítics fan servir el transport públic (metro, RER, etc) i no els cauen els anells de compartit espai amb la xusma població, essent un signe de proximitat i democràcia.
(França és especialment interessant pels seus antecedents republicans i per que, per coses semblants a la que ens ocupa, ja van tallar uns quants caps allà pels voltants del segle XVIII...).
En fi, després resultarà que ens falten calers, el pressupost no ens arriba ni ens arribarà mai i la culpa sempre és de Madrid (o dels altres, en su defecto).Algú s'ha plantejat que existeix una cosa dita "bona gestió del patrimoni". I respecte a comparar-lo amb la casa reial, està bé, el que ens faltava, de quina nissaga reial prové el bon senyor ciutadà que vol ser tractat a tot hora a "cuerpo de rey"?.
Ah, i no crec que l'esmentat personatge arribi a dimitir, per ell tot aquest enrenou és només una polèmica interessada. Si xato sí...

Comentaris

Enric Pineda ha dit…
I mentrestant el president de Cantàbria, amb tota la seva càrrega casposa i "cutre", arriba a la Moncloa en taxi, com un senyor, regalant lots de productes càntabres als taxistes que el duen amunt i avall...

Jo per mi que en Benny té por d'agafar els regionals de Renfe i quedar-se tirat a 20 quilòmetres de l'estació de Vilanova i La Geltrú. No fora cas que la seva absència perjudiqués de forma innecessària l'estabilitat del govern "tripi-artit".

Per cert, que aquesta tarda ja ha dit que es treu els extres i que la resta de membres del govern no es canviaran de cotxe fins que no sigui estrictament necessari. A buenas horas, mangas blues...
manu ha dit…
I ningú li ha suggerit que dimiteixi?

Per cert, avui a El Periodico surtien unes oferes per metges a Alemanya i per allà dalt que triplicaven els sous d'aquí.
Anna ha dit…
Que un Audi A , de nou en nou, necessiti extres, tipus reposapeus....

És indignant...

Hi ha certs polítics que sembla que tenen tics de nous rics...

I se suposa que són d'esquerres...
Anna ha dit…
Ara, tb és curiós que ningú s’alarmi pq una tele (mini) , una tauleta i un reposapeus costin 9.000 euros... Potser a qui haurien d’acomiadar és al responsable de compres...

I aquesta despesa es va aprovar per unanimitat al Parlament... (és a dir que, avui per tu, demà per mi...)

I sorprenent les declaracions de la Montserrat Nebrera al seu blog:

Per això, quan algú des de la direcció del meu partit s’escandalitza pel cotxe d’en Benach penso: fariseu!! (o farisea..) I vosaltres, que no useu els diners del partit en benefici propi?
Replicant ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Replicant ha dit…
"Jo per mi que en Benny té por d'agafar els regionals de Renfe i quedar-se tirat a 20 quilòmetres de l'estació de Vilanova i La Geltrú. No fora cas que la seva absència perjudiqués de forma innecessària l'estabilitat del govern "tripi-artit"".
Doncs mira, ara, per fer penitència, jo li faria agafar la Renfe i,un cop arribat a BCN, el bicing, tot molt progre i ecosostenible...;)
Replicant ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Replicant ha dit…
@ Manu: a Alemania?, llàstima que no en tinc ni idea d'alemany...
De totes maneres, els sous dels metges catalans són els més baixos de tot Espanya i els dels metges espanyols són dels més baixos d'Europa (fins i tot a Portugal guanyen més!)
Replicant ha dit…
Sense comentaris de la Nebreda...ja n'hi ha un tip!

Entrades populars d'aquest blog

Tallers d'artesans de ciutat vella II