A pedals

Viure a Barcelona fa que ens hàgim de diferenciar de la resta del món amb iniciatives dels d'Iniciativa a l'Ajuntament. Em refereixo als famosos arbres de Nadal ecosostenibles o "biopijos" segons a qui escoltem. Es tracta d'un model de decoració nadalenca sostenible, sobretot per qui l'ha fabricat i venut pel preu de 214.000 € el pack de sis, molt més bé de preu que els de Madrid, on anem a parar. La gràcia de l'invent està en que la ciutadania pot interaccionar amb la decoració d'una manera mai vista: pedalejant per il.luminar l'arbre. Això és bastant més positiu que els mètodes tradicionals: si pedalejem, per fi adquirirem consciència de lo que vale un peine, és a dir, el kilowat, i de passada, en una feliç coincidència amb el Departament de Salut, contribuirem a minvar els efectes dels excesos nadalencs i controlarem millor els nivells de colesterol.
També té un vessant pedagògic: la propera vegada que hi hagi una interrupció en el subministrament elèctric, ja sabrem què hem de fer...posar-nos a pedalejar en dinamos habilitades a l'efecte, pex, a cada sotaescala. Així crearem energia de forma neta (pel medi ambient, se suposa que nosaltres suarem una mica).
A més a més, no podem negar l'impacte estètic de la solució (les fotos són meves, eh?).
Altres contrades solucionen les coses d'altra manera, pex a Trafalgar Square, a Londres, on cada any hi transplanten un arbre norueg d'entre 25-50 m d'alçada...un imponent avet de Nadal, vaja, amb la seva fusta i les seves branquetes...Clar, entenc que a Barcelona no podem tenir arbres d'aquests, NO són ecològics...
Lògicament,  tota la idea ha estat molt ben rebuda i comentada amb gran joia a altres blocs...

Comentaris

manu ha dit…
Visca la jipijapiflower!!!

Despesa infumable, i dues preguntes: no ens demanen un consum energètic responsable? Quan gastaren les bombetes d'aquests "arbres". I segona, amb aquesta pamema, el que volen és incrementar el consumisme nadalenc en plena crisi?
Anna ha dit…
No sé què més dir...Tot all+o està relacionat amb el Nadal és cosa demencial ...
I si...els llums i els arbres són per augmentar el consum, pq hi ha crisis i la cosa s'enfonsa...Que si deixem de consumir es para la roda, sembla ser, i ens donarem una bona patacada....

( .. aix... )
Anna Catalan ha dit…
Ep, al final vas anar a fotografiar-lo? (i a sobre encara no funciona!). Segur que l'espatllen en dos dies...

Entrades populars d'aquest blog

Tallers d'artesans de ciutat vella II