Remenant...les olives!

Post culinari, m'agraden molt les olives i els amics dels arbres han penjat una exquisida recepta de com preparar-les (encurtir-les, s'entèn)...Dedicat especialment a les persones llamineres i amants de la bona cuina!. En resum:

Per salar les olives senceres la recepta és ben senzilla:



Rebejarem les olives amb aigua neta per llevar-lis la pols i les miques.


Prepararem fulles de llorer Laurus nobilis i també les rebejarem amb aigua.


Rentarem i trossejarem uns pebres de cirereta (“guindillas”), pebres coents vaja.


Agafarem fonoll Foeniculum vulgare granat i tallarem els tronquets en bocins de 3 centímetres.


Prepararem aigua-sal per afegir a les olives.


Agafam pots de vidre nets i anam intercalant capes d’olives i capes de tronquets de fonoll. Als laterals del pot posarem 2-3 fulletes de llorer. Depenent de la quantitat d’olives i de la mida del pot, posarem un o dos trossos de pebre coent. A la part d’alt del pot hi posarem un grapat de tronquets de fonoll que evitaran que les olives surin i entrin en contacte amb l’aire.


Als pots preparats amb les olives afegirem l’aigua-sal i els taparem.

PD. deliciosa la recepta i deliciosa la variant del català...

Comentaris

Anna ha dit…
Aix...
A mi tb em pirren les olives... Són un vici!
La cosina d e ma mare en fa unes de picants tb delicioses... (li demano la recepta i te la faig arribar!)
manu ha dit…
Ai, veure això a aquestes hores, nyam...
Replicant ha dit…
Oh, gràcies, s'accepten olives i el que caigui!!! je,je!
Anna Catalan ha dit…
Ja ha arribat l'hora de fer l'aperitiu ;-)
Replicant ha dit…
A les 9 dl matí??? ;)

Entrades populars d'aquest blog

Tallers d'artesans de ciutat vella II