Amazing grace

Imatge inicial: som al segle XVIII, a Anglaterra.Plou a bots i a barrals i un carruatge avança amb dificultat pel camí enfangat. Dins el cotxe hi viatgen uns homes amb aspecte de "gentlemen". Passat un revolt, es troben un parell de cotxers, amb molt mala pinta, que estan colpejant un cavall ajagut a terra, pretenent que s'aixequi. La bèstia està esgotada i tampoc fa gaire bona pinta. Un dels gentlemen (que a més tus i té esgarrifances febroses) fa aturar el seu carruatge i baixa, enmig del diluvi, per dir-li al cotxer que maltracta l'animal, que faci el favor.Si deixa reposar el cavall ell sol es posarà dempeus de nou.Curiosament, els dos galifardeus li fan cas en saber qui els està parlant...I és que es tracta de William Wilbeforce, parlamentari anglès que va lluitar durant quasi 20 anys per l'abolició de l'esclavitud.La pel.lícula relata tota aquesta lluita de forma apassionant i apassionada.


 Amazing grace

Film d'excel.lent factura, realitzat l'any 2006 i inexplicablement estrenat fa poc, en silenci, a casa nostra. Potser per que demostra la utilitat de la política entesa com a servei del bé comú?.
Si poden, no se la perdin, per molts motius: per interessant, per la perfecta dicció dels actors (anglès d'Anglaterra i actorassos de teatre anglès dels de tota la vida) ,per entretinguda malgrat duri quasi dues hores. I perquè un torna a confiar en la humanitat! (bé, una estoneta..., va ser el meu cas,si més no). I was blind and now I can see...

Comentaris

manu ha dit…
Prenc nota, però no prometo que la vegi ;-)
Replicant ha dit…
Home, tampoc cal prometre! (a veure si faràs de polític!!!) ;)

Entrades populars d'aquest blog

Tallers d'artesans de ciutat vella II