Visitant de gorra

Qui diu que per viatjar calen diners o desplaçaments fatigosos?. Ara un pot anar pel món virtualment,les noves tecnologies avencen que és una meravella...
Així podem visitar, sense prereserva, sense cues i amb bata d'estar per casa (si s'hi escau)...la Capella Sixtina!. Amb aquest sistema es pot admirar sense presses i fixant-se en els detalls ,les formes i els colors,de les magnífiques pintures realitzades en dos etapes pel "Diví" Michelangelo Buonarroti (entre 1508-1512 la volta de la capella i entre 1536-1541 l'espectacular Judici Final).Deixant de banda la immensa qualitat artística del conjunt, el  pobre escultor (inicialment, Miquel Àngel, ho era) va aconseguir finir la seva obra amb molts mals de caps figurats (les baralles amb el pontífex que manava i remenava al seu gust) i reals, derivats d'un rosari de patologies laborals com l'asma secundària a respirar les pintures i els dissolvents en una atmosfera tancada.Tot un exemple de voluntat ferrenya i de manca de procrastinació (per part d'ell, el Papat, en fi...)
Val molt la pena.
(Cliqueu la imatge i engegueu l'audio)I sense gent...Enllaç cedit per unquepassava

PD1: el primer Museu al món que va permetre la visita virtual va ser l'Exploratorium de Sant Francisco. Altres Museus com el Thyssen a Madrid, mitjançant el projecte "Tu ciudad en el Thyssen", posiciona al mapa obres de la col.lecció que representen ciutats, pobles o llocs famosos.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tallers d'artesans de ciutat vella II