The secret of Kells

Coproducció internacional irlandesa basada en una llegenda irlandesa sobre el llibre de kells, llibre escrit en honor de Sant Columbus al segle VIII.L'obra consta de 680 pàgines a tot color (mai millor dit) i es conserva al Trinity College. El film s'ha realitzat fent servir  una tècnica de dibuix que combina els sistemes digital i manual, adoptant motius celtes per recrear una història senzilla però efectiva que no explicaré (però us deixo el trailer degudament traduït).
El disseny és realment bonic (i original),lògicament recorda els còdices medievals, amb colors vius i abundants formes geomètriques i vegetals que arriben a composar formes caleidoscòpiques.
Respecte a la història en sí, molt resumidament,de vegades, cal anar més enllà del món conegut, enfrontar-nos a les nostres pors/barreres per saber com hem de viure...Per més interpretacions (amb argument inclòs), podeu llegir aquesta resenya.Per la meva banda, no dubto a recomanar-lo, i més tenint en compte que està en versió original, la qual cosa permet captar diferents accents (excepte els dels Northmen, que no parlen, només criden "gold").
Si veieu aquesta peli sabreu de "The book that turns the darkness into the light". 
PD: acaba de caure de la cartellera..snif.Caldrà esperar al passi per tv

Comentaris

Anna ha dit…
Una perleta...Macamacamaca! Oi que si?
Replicant ha dit…
Xiii, a mi em va agradar mooolt!, però també entenc que guanyés "Up"...(no l'he vista,està pendent...)

Entrades populars d'aquest blog

Tallers d'artesans de ciutat vella II